-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7660 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

استخاره در چه مواقعي جايز است و چه شرايطي دارد؟ آيا استخاره با تسبيح هم درست ميباشد؟ لطفاً در موردنحوه استخاره و اشخاصي كه واجد شرايط استخاره ميباشند توضيح دهيد.



استخاره به معني طلب خير از خداوند كردن است. درباره استخارههايي كه امروزه مرسوم است لازم است پيش از استخاره جهات زير در نظر گرفته شود:

1 - استمداد از عقل و فكر: خداوند بر بندگان منّت گذارده و آنها را به نيروي عقل مجهّز ساخته است. عقل ميتواند در بسياري از موارد سرانجام كار را از نظر سود و زيان روشن سازد و تشخيص دهد كدام يك از انجام و ترك، مصلحت است. در اين موارد هرگز استخاره به تسبيح و قرآن مورد ندارد.

2 - مشورت با افراد مطّلع: اسلام به قدري به مسأله مشورت اهميت داده كه آن را از علائم ايمان دانسته است و خداوند به پيامبر خود دستور ميدهد كه در كارهاي مهم با ياران خود مشورت كند. در اين صورت هرگاه نظر قاطعي از افراد با تجربه در كاري ابراز گرديد ديگر موردي براي استخاره باقي نميماند. اما در صورتي كه ابهام كار از طريق عقل خود انسان و از راه مشورت گشوده نشد و مطلب ابهام و پيچيدگي پيدا كرد در اين موقع انسان در حالت تحيّر و ترديد فرو ميرود و يك حال بلاتكليفي توأم با ناراحتي براي او پديد ميآيد. نخستين فايده استخاره با قرآن و تسبيح در اين موقع اين است كه از خداوند ميخواهد خير و صلاح او را از اين راه نشان دهد. اكنون كه بندهاش تمام درها را به روي خود بسته ديده است از صميم قلب و با خلوص تمام از پروردگار خود ميخواهد او را از اين راه به آنچه صلاح در آن است - اعم از فعل و ترك - راهنمايي بفرمايد. در ضمن شما ميتوانيد در اين مورد به مفاتيح الجنان مرحوم حاج شيخ عباس قمي و كتاب استخاره مرحوم آيت ا... دستغيب مراجعه كنيد.(پاسخ به پرسشهاي مذهبي، مكارم شيرازي، ص 652)



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.